Acties tegen wanbeleid in WZC Waterrijk (Grobbendonk)

Op vijf maart voerde het personeel van WZC Waterrijk (Grobbendonk) actie. Waarom? Er heerst al enige tijd ongenoegen over wanbeleid, chaos in de loonadministratie en een sfeer van pesterij. Het personeel getuigt over kliekjesvorming, pesten en zelfs doofpotoperaties. De mensen zijn er bang, bang om niet serieus genomen te worden, en bang voor ontslag. Onlangs werd twee werknemers de deur gewezen omdat ze gedurfd hadden om hiertegen te reageren, zonder de minste waarschuwing.

Hierop was de maat vol, en besloot een dertigtal actievoerders dat het tijd was om hun ongenoegen te uiten en de plaatselijke werknemers een hart onder de riem te steken. Een van hen getuigt:

‘We voelen ons monddood gemaakt en dat toonden we door een sticker op onze mondmaskers. Wat ons betreft moeten de loonadministratie dringend op punt gesteld worden, moet er een open, eerlijk en respectvol beleid komen en moet aan de ontslagen werknemers de kans geboden worden om terug in dienst te komen.’

De reactie van de directie was énorm teleurstellend. Na een onderhoud in beperkte delegatie werden een paar vage beloften gemaakt, zonder concrete vooruitgang in zicht. Puls houdt het vuur brandend en komt terug als het nodig is, want dat is de Witte Woede: actievoeren tot de oplossing op tafel ligt.