Mobiele equipe

Mobiele equipes springen in bij ziekte of afwezigheid van het personeel of bij plotse toename van de werkdruk.

39 rusthuizen krijgen mobiele equipe in 2017

ma 13 feb 2017 -- Olivier Remy

Een verandering aan het uurrooster is een belangrijke bron van werkdruk en stress op het werk. Moeten inspringen door hogere werkdruk op een afdeling is dat ook.

non-profit gazet - Het nieuwe non-profit plan

ma 2 mei 2016 -- Marc Wouters

De tijdsduur van het vorige sociale akkoord in de sector van zorg, welzijn en cultuur met de werkgevers en de overheid loopt af. Hoog tijd om er voor te zorgen dat er nieuwe sociale akkoorden komen. Als actieve vakbond in de non-profit wil de LBC-NVK vooruit met een nieuw non-profit plan. Wij willen kwaliteitsvolle jobs, van bij de start en op elk moment van de verdere loopbaan.

60 rusthuizen krijgen mobiele equipe in 2016

ma 11 apr 2016 -- Olivier Remy

Dankzij ons vakbondswerk wordt de mobiele equipe uitgebreid naar 60 rusthuizen die er nog geen hadden. Het gaat over woon- en zorgcentra die sinds 2013 zijn geopend en een lagere personeelsfinanciering krijgen door de besparingen van de overheid. Een mobiele equipe zorgt voor vervanging als een collega ziek wordt of als de werkdruk op een afdeling heel hoog is.

680 extra jobs mobiele equipes ouderenzorg

ma 23 jun 2014 -- Olivier Remy

Vanaf 1 juli 2014 worden 680 extra personeelsleden aangeworven in de ouderenzorg. Zij zullen allemaal ingezet worden in de mobiele equipes. Daarmee probeert de LBC-NVK de vele lastige veranderingen in het uurrooster en de vele wissels als gevolg van hogere werkdruk en zieke collega’s te verminderen

Werknemers rusthuis De Hazelaar willen meer personeel

vr 23 mei 2014 -- Redactie

60 werknemers van rusthuis De Hazelaar in Kontich (nabij Antwerpen) legden op vrijdag 23 mei het werk neer. Met de actie wilden ze een aantal problemen aankaarten en het gebrek aan gehoor bij de directie aanklagen.

LBC-NVK trots op honderden extra jobs voor ouderenzorg

wo 7 mei 2014 -- Redactie

De uitbreiding van het systeem van lastenverlagingen in de non-profit, betekent dat er ruim 170 voltijds werknemers bijkomen. Deze jobs gaan naar de mobiele equipes. Een deel van dit personeel gaat naar de opstart van mobiele equipes voor logistieke medewerkers.

Pagina's