Stop the killings

Actie Stop the Killings

Milieuactivisten worden steeds vaker het slachtoffer van (dodelijk) geweld. Vooral inheemse bevolkingsgroepen worden geviseerd.

Milieuactivisten in gevaar - actieplatform Stop the Killings ondersteunt hun strijd

wo 25 nov 2015 -- Michael Vandenb...

Milieuactivisten worden steeds vaker het slachtoffer van (dodelijk) geweld. Vooral inheemse bevolkingsgroepen worden geviseerd. Met een nieuwe campagne en bijhorende mensenrechtenprijs, wil Stop The Killings aandacht vragen voor deze zorgwekkende evolutie.
Volgens een rapport van de ngo Global Witness werden in 2014 maar liefst 116 milieuactivisten vermoord. Dat zijn er gemiddeld meer dan twee per week. Wellicht ligt het aantal slachtoffers zelfs nog hoger. Vaak situeert het geweld zich in afgelegen gebieden en wordt het niet geregistreerd

Zeven procent groei. Voor wie?

za 26 jul 2014 -- Tine Van Hecke

Wil je een land bezoeken met 7% economische groei? Ga naar de Filipijnen. Wil je een land bezoeken waar de armoede overal zichtbaar is? Ga naar de Filipijnen.

Waar de reis stopt …

za 19 jul 2014 -- Tine Van Hecke

Om acht uur deze zaterdagmorgen zijn we geland in Brussel. We zijn met z’n tienen goed en wel terug – zoals dat heet. De Belgische temperaturen zorgen voor een perfecte klimaatovergang.

Pagina's