Tijdkrediet

Tijdkrediet nemen staat omwille van allerhande besparingsmaatregelen onder druk. De LBC-NVK wil dat werknemers uit de non-profit hun rechten op tijdkrediet kunnen behouden.

Werkgevers sociale werkplaatsen weigeren cao landingsbaan te tekenen

di 19 nov 2013 -- Redactie

Doordat de federale regering de wetgeving over het tijdkrediet wijzigde moeten er op het niveau van de sector afspraken gemaakt worden over de toekenning van de landingsbaan. In de sector van de sociale werkplaatsen weigeren de werkgevers zo'n afspraken te maken. Daardoor kan het omkaderingspersoneel dat wel aan de voorwaarden voldoet niet langer genieten van de landingsbaan.

Dit heeft de LBC-NVK bereikt voor werknemers federale zorgsector

vr 4 okt 2013 -- Mark Selleslach

In de nacht van dinsdag 2 oktober slaagden we er eindelijk in om de hangende dossiers in de federale zorgsector op te lossen en akkoorden af te sluiten. In dit pamflet leggen wij uit wat we precies voor de werknemers van de federale zorgsector hebben bereikt.

LBC-NVK bereikt doorbraak sociaal overleg federale zorgsector!

do 3 okt 2013 -- Mark Selleslach

Maandenlang blokkeerden een aantal werkgeversorganisaties het sociaal overleg voor de federale zorgsector. In de nacht van 2 oktober slaagde de LBC-NVK er in om een akkoord te bereiken over alle hangende dossiers. Bedankt en een dikke pluim aan de militanten en aan de vele werknemers die, solidair en met overtuiging, er voor zorgen dat we oplossingen bereiken voor de werknemers van de zorgsector!

LBC-NVK roept op voor non-profit actie op 8 oktober

di 24 sep 2013 -- Redactie

Een aantal werkgeversorganisaties blijven het sociaal overleg in de sector blokkeren. De LBC-NVK heeft geen enkele kans onbenut gelaten om naar oplossingen te blijven zoeken.