Vermogensbelasting nu!

De LBC-NVK / het ACV pleit al jaren voor een vermogensbelasting. Nu de overheid, als gevolg van de crisis, op zoek moet naar inkomsten, wordt het hoog tijd om er werk van te maken. Nu meteen! Met de opbrengst van zo'n vermogensbelasting kunnen tienduizenden broodnodige jobs in de zorg, welzijn en cultuur gecreëerd worden.

Surf ook naar: 

70 000 keer #demaatisvol

di 24 mei 2016 -- Redactie

Meer dan 70 000 werknemers betoogden op dinsdag 24 mei in Brussel tegen de regering Michel. Onder hen heel wat militanten uit zorg, welzijn en cultuur.

70 000 keer: "Wet-Peeters: nooit, never, Jamais!"

di 24 mei 2016 -- Redactie

Meer dan 70 000 werknemers betoogden op dinsdag 24 mei in Brussel tegen de regering Michel. Ze hebben genoeg van het besparingsbeleid van de regering die hen bovendien harder, langer en flexibeler wil laten werken. Kop van jut was minister Peeters die onder andere voorstelt om de 38-urenweek te vervangen door een 45-urenweek. De betoging vormde de start van een actieplan dat ook na de zomermaanden doorgaat.

Stakingsactie in regio Turnhout

ma 24 nov 2014 -- Redactie

De LBC-NVK gaat in verzet tegen de besparingsplannen van de Vlaamse en de federale regering. Na de grote betoging van donderdag 6 november 2014 worden de komende weken provinciale stakingsdagen georganiseerd. Op maandag 24 november beten de provincies Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg de spits af. In de Kempen werd tussen 9 en 13 uur verzamelen geblazen op het marktplein van Turnhout.

LBC-NVK op straat voor jobs non-profit

di 26 mrt 2013 -- Redactie

Op dinsdag 26 maart betoogden 750 militanten van de zorg, welzijn en cultuur in Brussel voor meer jobs in de non-profit. Bekijk de videoreportage van de actie.

Pagina's