Werknemersstatuut onthaalouders

Samenwerkende onthaalouders, sociale dumping in de kinderopvang?

do 16 jul 2015 -- Fatiha Dahmani

Meer en meer onthaalouders stoppen omwille van het gebrekkige statuut. Minder onthaalouders zijn bereid om als onthaalouder te starten.Daarom kiezen heel wat organisaties voor het systeem van samenwerkende onthaalouders die op een andere locatie dan de gezinswoning georganiseerd worden. Twee onthaalouders vangen daar tot 18 kinderen gelijktijdig op. Die vorm van kinderopvang heeft niets meer vandoen met de kleinschalige opvang van kinderen in gezinsverband.

Leegloop bij onthaalouders door gebrekkig sociaal statuut

di 3 feb 2015 -- Fatiha Dahmani

Het aantal onthaalouders is in de afgelopen vijf jaar gezakt van 7.000 naar 5.300. Een vermindering met een kwart. De onthaalouders die er nog zijn vangen elke dag zo’n 30.000 kinderen op. Volgens de LBC-NVK ligt het slechte sociaal statuut aan de basis van de leegloop.

LBC-NVK organiseert Tour de Flandre, info-avonden voor onthaalouders

ma 29 sep 2014 -- Redactie

Op 1 januari 2015 start het proefproject werknemersstatuut voor onthaalouders. Dat betekent dat het equivalent van 112 voltijdse eenheden onthaalouders vanaf dan alle rechten (en plichten) zullen krijgen die elke andere werknemer in België ook heeft.

Oproep proefproject werknemersstatuut onthaalouders gelanceerd

do 10 jul 2014 -- Fatiha Dahmani

Op 14 februari 2014 keurde de Vlaamse regering het proefproject goed dat de LBC-NVK uitwerkte en samen met de sociale partners indiende. Dat project zal vanaf 1 januari 2015 aan het equivalent van 112 voltijdse onthaalouders een werknemersstatuut geven. Op donderdag 10 juli 2014 werd de projectoproep naar alle diensten voor onthaalouders verstuurd.

Pagina's