Zorgkundigen

Zorgkundigen zijn de vroegere verzorgenden in de ziekenhuizen, de ouderenzorg en de thuisverpleging. De LBC-NVK zorgt voor een vlotte overgang naar een nieuwe invulling van de functie met bijpassende correcte verloning.

Project Opstap naar zorgkundige gelanceerd

do 3 apr 2014 -- Redactie

Iedere verzorgende die in een woonzorgcentrum werkt, moet uiterlijk op 30 juni 2015 als zorgkundige geregistreerd zijn. Ben jij een verzorgende die nog niet definitief of voorlopig geregistreerd is als zorgkundige? Wil jij graag je kwalificatie als zorgkundige halen? Misschien kan het project Opstap naar zorgkundige je wel helpen?

Hoe geraak je op 24 oktober op het Square Orban?

ma 21 okt 2013 -- Redactie

Op donderdag 24 oktober voert de LBC-NVK actie tegen de poenschepperij van de werkgevers in de federale zorgsector. Afspraak om 10u30 op het Square Orban in Brussel. Met deze plannetjes geraak je er in no time.

Sociaal overleg is geen pak-de poen-show

vr 18 okt 2013 -- Mark Selleslach

De werkgevers weigerden, ondanks een ondertekend akkoord en een (bijkomende) berg geld van de overheid, om op 14 oktober de cao over de toekenning van het barema 1.35 aan alle zorgkundigen te tekenen. Dat laat de LBC-NVK niet passeren.

Dit heeft de LBC-NVK bereikt voor werknemers federale zorgsector

vr 4 okt 2013 -- Mark Selleslach

In de nacht van dinsdag 2 oktober slaagden we er eindelijk in om de hangende dossiers in de federale zorgsector op te lossen en akkoorden af te sluiten. In dit pamflet leggen wij uit wat we precies voor de werknemers van de federale zorgsector hebben bereikt.

Pagina's