Met 2000 op straat tegen besparingen in zorg, welzijn en sociaal werk (Foto)

Met zo’n 2000 waren ze, de talrijke actievoerders die zich op 3 december verzamelden aan het Vlaams parlement. Naast ACV Puls en andere vakbonden, waren ook de werkgeversorganisaties, de CAW’s en andere sociale organisaties vertegenwoordigd.

Ze voerden actie tegen de besparingsijver van minister Beke en de Vlaamse regering. Door die besparingen dreigen heel wat instellingen en organisaties het met minder personeel te moeten doen. Dat komt de kwaliteit van de zorg helemaal niet ten goede. De CAW's kwamen voor het eerst in 20 jaar op straat. De besparing van 5 miljoen waar ze tegenaan kijken, betekent niet alleen het verlies van 75 jobs. Het grootste verlies is voor de zwaksten in onze samenleving.

Een delegatie werd ontvangen door vertegenwoordigers van Groen, Sp.a en PVDA. Deze politici beloofden onze kritische vragen aan de beleidsmakers te overhandigen.

Donderdag 5 december komen we opnieuw op straat, met het middenveld, de cultuursector en de VRT.
Om 14u verzamelen we aan het Martelaarsplein met alle vakbonden, het bredere middenveld, non-profit en de cultuursector op het Martelaarsplein te Brussel. We verwelkomen om 16u de VRT-optocht. Met #vuurwerk zetten we de waarde van cultuur, vrije meningsuiting, middenveld, vrije media, … in de verf.
Zet je aanwezig op het Facebook-evenement

(Met dank aan Raf De Geest, die ons zijn foto's stuurde)