De Non-Profit klopt mee op tafel met Hart Boven Hard voor een ander beleid

di 9 mei 2017 -- Maarten Brys

Zondag 7 mei organiseerde ‘Hart Boven Hard’ zijn derde ‘Grote Parade’. ‘Hart Boven Hard’ is een burgerbeweging die een alternatief wil voor de al te economische kijk op onze samenleving. Met deze ‘Grote Parade’ was het de derde editie van deze manifestatie voor meer solidariteit, een meer waardevolle en menselijke samenleving en tegen een beleid dat teveel gericht is op besparen.

Met duizenden trokken we in een kleurrijke, creatieve stoet van het Brusselse Noordstation naar de Pachecolaan. Daar hadden vrijwilligers ’s morgens de ‘langste tafel’ in elkaar gevezen. De één kilometer lange houten constructie deed eerst dienst als catwalk. Daarna schoven de manifestanten aan aan tafel. Zo’n honderd ‘tafelspringers’ lazen een toespraak voor waarin werd opgeroepen voor een duurzame economie en een diverse samenleving zonder racisme en discriminatie. Een oproep waarin ik me als non-profitwerknemer perfect herken.

Vele deelnemers hadden taart en cake meegebracht om uit te delen. Zo kreeg deze gelukzak ook wat cake en gebak toebedeeld tussen het foto’s trekken door.

Lees ook: 

LBC-NVK non-profit op de Grote Parade van Hart boven Hard

ma 30 mrt 2015 -- Redactie

Ondanks de regen en het stormweer namen meer dan 20 000 mensen deel aan de Grote Parade van Hart boven Hard. Daarmee protesteerden ze tegen de harde besparingen van de verschillende regeringen. Onder hen ook heel wat mensen uit de sector van zorg, welzijn en cultuur. Mark Selleslach, nationaal secretaris van de LBC-NVK non-profit legt uit waarom ook de witte woede erbij was

Hart boven Hard

ma 22 sep 2014 -- Redactie

Op maandag 22 september geeft de Vlaamse regering in haar septemberverklaring meer duidelijkheid over het geplande beleid en de krachtlijnen van de begroting. Hart boven Hard, een burgerinitiatief dat 340 organisaties en meer dan 500 burgers verenigt, verzet zich tegen de besparingspolitiek en stelt een alternatieve septemberverklaring voor.