LBC-NVK wil geen uitbesteding of afslanking technische dienst GZA

De directie van de Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) lichtte op de bijzondere Ondernemingsraad van 5 november de vakbondsafvaardiging van de LBC-NVK in over haar plan om de technische dienst grondig te herorganiseren. GZA is een koepel waaronder acht woonzorgcentra en een ziekenhuis met drie campussen vallen.

Door de reorganisatie zullen 8 van de 18,5 voltijdse equivalenten verdwijnen doordat een deel van het werk zal uitbesteed worden aan een externe firma. Van de resterende werknemers zal een groot deel een andere functie krijgen. De directie kondigde nu al aan dat er een zestal mensen ontslagen zullen worden.

De LBC-NVK eist dat er geen taken worden uitbesteed aan externe firma’s. Binnen GZA is er voldoende expertise om de taken van een technische dienst op een kwaliteitsvolle manier te doen.

Voor iedere medewerker moet een oplossing wordt gezocht binnen de koepel. In een organisatie waar 3.800 mensen werken moet dit mogelijk zijn.

Op de ondernemingsraad van vrijdag 15 november willen de vakbondsafgevaardigden van de LBC-NVK een antwoord krijgen van de directie.