Neem deel aan de nieuwe campagne van stop the killings

ma 5 dec 2016 -- Michael Vandenb...

Pensioenen, veilige werkomstandigheden, een toegankelijke gezondheidszorg: in heel veel landen is sociale bescherming alles behalve vanzelfsprekend. Meer nog: syndicalisten en activisten die opkomen voor de uitbouw van deze sociale bescherming worden het slachtoffer van repressie en geweld. Met een nieuwe campagne wil het actieplatform Stop the Killings zich hiertegen verzetten.

Endric en Rosalie Calago werden vermoord omwille van hun engagement. Rosalie was gezondheidswerkster op het Filippijnse eiland Negros, Eric ondervoorzitter van een lokale boerenvakbond. Lees hun en andere verhalen op de website, verspreid ze via sociale media en onderteken de brieven aan de ambassades van de betrokken landen.

Op 08 december wordt er dan ook echt actie gevoerd. Door mee te manifesteren neem je het op voor de collega’s in het Zuiden, en het recht op sociale bescherming voor iedereen. Hopelijk kan je er bij zijn! Afspraak om 18u aan het Centraal Station van Brussel.
www.stopthekillings.be

Lees ook: 

Milieuactivisten in gevaar - actieplatform Stop the Killings ondersteunt hun strijd

wo 25 nov 2015 -- Michael Vandenb...

Milieuactivisten worden steeds vaker het slachtoffer van (dodelijk) geweld. Vooral inheemse bevolkingsgroepen worden geviseerd. Met een nieuwe campagne en bijhorende mensenrechtenprijs, wil Stop The Killings aandacht vragen voor deze zorgwekkende evolutie.
Volgens een rapport van de ngo Global Witness werden in 2014 maar liefst 116 milieuactivisten vermoord. Dat zijn er gemiddeld meer dan twee per week. Wellicht ligt het aantal slachtoffers zelfs nog hoger. Vaak situeert het geweld zich in afgelegen gebieden en wordt het niet geregistreerd