Onthaalouders vragen minister-president volwaardig statuut

Ze staan nog steeds in de kou, de onthaalouders. Nog steeds werken ze onder een nepstatuut, als een soort vrijwilliger met onkostenvergoeding. Ze wachten nog steeds op een minister met de sociale moed om eindelijk een volwaardig statuut te creëren.

Vanavond trotseerde een delegatie onthaalouders, samen met de LBC-NVK en het KAV, letterlijk de kou en de snijdende wind om andermaal een minister om een degelijk statuut te vragen. Ze kozen niet de minste. Het was Yves Leterme, huidig Vlaams minister-president en lijsttrekker voor de senaat op 10 juni, die hen op het Ieperse stadhuis ontving.

Eerder op de avond maakten Fatiha Dahmani, sectorverantwoordelijke onthaalouders LBC-NVK en Wim Hardy, verantwoordelijke LBC-NVK non-profit voor de regio Oostende, een stand van zaken op over het statuut van de onthaalouders.

Daarna trok de delegatie van een kleine 50 onthaalouders uit de regio naar het stadhuis van Ieper op de Grote Markt. Daar werden ze ontvangen door Yves Leterme. Hij beloofde aan deze onthaalouders dat, als het aan hem ligt, er een volwaardig statuut zal komen, maar dat dit, gezien het kostenplaatje, een operatie in stappen zal zijn.

Hoopvol nieuws alvast, voor alle onthaalouders!