Sint-Idesbald Roeselare wil meer personeel

Op maandag 26 februari voerden de werknemers van de opvoedingsinstelling Sint-Idesbald in Roeselare actie. Na eerdere actiedagen in Lummen en Zwijnaarde is dit nu al de derde actie voor meer personeel in een een organisatie van "de broeders van liefde", een grote speler in de gehandicaptensector.

In januari 2017 sloegen de werknemersafgevaardigden alarm omdat de cijfers van agressie-meldingen voortdurend stegen. Ze willen meer personeel en meer middelen zodat begeleiders hun job op een veilige manier kunnen doen en elke jongere de gepaste zorg krijgt. Nu vallen collega's uit met lichamelijke letsels of omdat ze de niet aflatende psychische druk niet meer aankunnen. Een onhoudbare situatie.

In de zomer van 2017 werden de afgevaardigden ontvangen op het kabinet Vandeurzen (welzijn) en Crevits (onderwijs) maar die gesprekken bleven zonder concreet resultaat. In januari 2018 vond er een tweede gesprek met de kabinetten plaat maar opnieuw kwam er geen concreet resultaat uit de bus.

Daarop besloten de werknemersafgevaardigden een sensibiliseringscampagne in alle instellingen van de Broeders van Liefde te starten. Elke twee weken pikken ze er op maandag een instelling uit waar ze twee personeelsvergaderingen geven om de problematiek en de actie aan hun collega's te duiden. Op maandag 19 maart is het OC Clara Fey in Sint-Job-in-'t Goor aan de beurt.