Sector gezondheidsondersteunende diensten

Meer dan de helft van de werknemers in de non-profit werkt in één van de federale sectoren. De federale overheid is bevoegd voor die sectoren, met name: de ziekenhuizen, de revalidatiecentra, de thuisverpleging, de ouderenzorg, het Rode Kruis en de sector gezondheidsondersteunende diensten.

De ziekenhuizen en de ouderenzorg zijn de grotere sectoren. Er behoren ook enkele kleinere sectoren tot de federale non-profit. Eén daarvan wordt gevormd door de sector gezondheidsondersteunende diensten. Spijtig genoeg vallen die sectoren niet onder de federale akkoorden en zijn de lonen van deze werknemers niet gelijkgesteld met die van de collega’s uit de ziekenhuizen. Een strijdpunt waar de LBC-NVK voor blijft vechten.

Johan Fobelets, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Actuele lonen & vergoedingen en sectorbrochure: 

Actuele lonen en vergoedingen (update juni 2017)

Welkom eindejaarspremie 2018!

wo 14 nov 2018 -- Redactie

Goed nieuws. In december komt je eindejaarspremie eraan. Het is voor alle duidelijkheid niet sinterklaas die ze brengt en al evenmin is het de kerstman die passeert.

Hier komt de non-profit vakbondspremie 2018

do 3 mei 2018 -- Mark Selleslach

De vakbondspremie in de zorgsector (ziekenhuizen, psychiatrie, ouderenzorg, revalidatie, beschut wonen en wijkgezondheidscentra) zette enkele jaren geleden een flinke stap vooruit en bedraagt nu 90

Pagina's