Socioculturele sector

De socioculturele sector is heel divers. De honderden, meestal kleinere organisaties die de sector rijk is, bieden een brede waaier van activiteiten aan die zowel (re)creatief, educatief als maatschappelijk georiënteerd kunnen zijn. De socioculturele sector kent dan ook niet minder dan 17 subsectoren. Enkele van die subsectoren zijn: de culturele centra, de bibliotheken en mediatheken, sportverenigingen en sportcentra, het jeugdwerk (b.v. jeugdbewegingen), organisaties voor ontwikkelingssamenwerking (b.v. 11.11.11), organisaties die een gedachtegoed verspreiden (b.v. Greenpeace) en de musea (met inbegrip van de Zoo van Antwerpen).

Stef Doise, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Actuele lonen & vergoedingen en sectorbrochure: 
Interessante links: 

http://www.vivosocialprofit.org/ (vormingsinstituut non-profit

Non-profit is het wachten op een nieuw akkoord kotsbeu

do 1 jun 2017 -- Redactie

Na de non-profit acties van november en december 2016 en van 21 maart 2017 voerden werknemers uit de zorg, welzijn en cultuur op donderdag 1 juni 2017 opnieuw actie in Brussel voor een nieuw sociaa

Nationale non-profit betoging met reuze-meeting & picnic

di 21 feb 2017 -- Mark Selleslach

De lente komt elke dag een stapje dichterbij. Daar hoef je niets voor te doen. Om een nieuw sociaal akkoord voor alle non-profit werknemers te bereiken gaat dat een beetje anders. Daarom voeren wij op dinsdag 21 maart actie voor een nieuw sociaal akkoord voor alle werknemers van de non-profit.

Pagina's