Wie zorgt voor het personeel van het AZ Delta?

De vakbondsafgevaardigden van het Roeselaarse AZ Delta-ziekenhuis zijn donderdag 10 januari een personeelscampagne gestart op de verschillende campussen van het ziekenhuis. De militanten van LBC-NVK deelden pamfletten uit aan hun collega’s waarin ze een aantal misstanden aanklagen. Iedereen kreeg ook een zwarte button met de tekst ‘Wie zorgt voor ons’. Zo kunnen de collega’s écht tonen dat ze zich zorgen maken.

Voor de zomervakantie trok de LBC-NVK al aan de alarmbel met de boodschap dat de citroen stilaan uitgeperst was. De afgevaardigden van de LBC-NVK moeten helaas vaststellen dat dezelfde problemen zich nog steeds voordoen: er is te weinig personeel op verschillende diensten, de medewerkers worden superflexibel ingeschakeld, de werkdruk blijft veel te hoog, de overurenteller blijft enkel stijgen,…

Bovendien wil de directie van het ziekenhuis zo’n 13 miljoen euro besparen. Daarvoor moeten 150 personeelsleden afvloeien. Ook dit kan niet zonder gevolgen blijven voor de werkdruk en de personeelsbezetting.

De campagne loopt tot 22 januari. Dan wordt er een uur lang een stil protest georganiseerd aan de hoofdingangen van de vier campussen van het ziekenhuis. De LBC-NVK hoopt dat de directie op deze manier wakker geschud wordt en echt iets aan deze problemen doet.