12 mei: Dag van de Verpleegkundigen!

Donderdag 12 mei is het de Dag van de Verpleegkundige. Een dag waarop de dagelijkse inzet en het harde werk van alle verpleegkundigen in de kijker wordt gezet.

Géén betere dag dan de Dag van de Verpleegkundige om aan te kondigen dat dit jaar maar liefst 728 mensen de kans krijgen om, met behoud van hun inkomen, een opleiding te volgen tot verpleeg-of zorgkundige.

Meer dan ooit is de hoge nood aan meer volk op de werkvloer voelbaar. Dat is nodig om de kwaliteit van de zorg te bewaren en de werkdruk te verlagen. Net daarom is ACV Puls al jaren één van de stuwende krachten achter deze opleidingsprojecten:

Via het project #kiesvoordezorg krijgen werknemers uit niet-zorggerelateerde sectoren de kans om een nieuwe carrière als zorgkundige of verpleegkundige te beginnen. Maar liefst 478 kandidaten starten dit jaar nog aan hun opleiding, met behoud van hun inkomen.

Daarnaast is er het ‘opleidingsproject verpleegkundige en zorgkundige’, het zogeheten ‘project 600’. Dit jaar starten 250 kandidaten aan hun opleiding via dit project, met behoud van hun loon.

Meer informatie omtrent de verschillende projecten vind je hier

We wensen alle kandidaten héél véél succes toe! De werkvloer kijkt nu al uit naar hun komst!