Acv Puls wenst je een fijne dag van de verzorgende / zorgkundige!

Het is jullie dag, zorgkundigen!
De derde woensdag van oktober is de dag van de zorgkundige en verzorgende. Een dag waarop de straffe inzet van deze zorgwerkers even extra in the picture wordt gezet. Ook zonder pandemie verdienen deze helden van de zorg elke dag waardering en applaus.

Méér waardering!
Meer waardering voor iedereen in de zorg, daar gaan wij elke dag voor. Mét resultaat. Het loon van zorgkundigen ging er flink op vooruit dankzij IFIC en onze sociale akkoorden.
En daar stopt het niet.

Meer personeel
De sociale akkoorden voorzien geld voor de aanwerving van duizenden werknemers in de non-profit sectoren. In de zorg zullen er zo honderden zorgkundigen meer aan de slag gaan. Dat hoeven niet altijd aanwervingen te zijn, deeltijdse collega’s hebben recht om een contractaanpassing te vragen voor meer uren of om voltijds te kunnen werken.
We zullen er op toezien dat de werkgevers alle aanwervingen of contractuitbreidingen in de komende weken en maanden in de praktijk zullen waarmaken. Want het geld voor de extra jobs is er en de werkdruk moet naar omlaag!
Gelijk loon voor gelijk werk, kwaliteitsvolle jobs en betere loons- en werkvoorwaarden, daar blijven wij elke dag aan werken!

Kijk je loon na met onze ific-tool!