Brief aan de Sint vanuit de kinderopvang

Lieve Sinterklaas,

Wij onthaalouders en medewerkers in de kinderopvang sturen jou ons verlanglijstje omdat we in deze zware coronaperiode, zoals altijd, het beste van onszelf gegeven hebben.

Zoals je weet staan wij dag in dag uit paraat om kindjes liefdevol te verzorgen, spe-lenderwijs dingen aan te leren en te troosten bij grote en kleine verdrietjes.

Ook in deze moeilijke omstandigheden zorgen wij met veel liefde en warmte voor deze schatjes. Werkdagen van 11u lijken eerder regel dan uitzondering. Op onze vrije dag springen wij met regelmaat van de klok in om zieke collega’s te vervangen, zeker nu tijdens de coronapandemie.

Als een logistiek medewerker afwezig is, komt de was en plas er bovenop. In het beste geval heeft elke kinderbegeleider 9 kinderen onder zijn of haar hoede. Tijd om die 9 (b)engeltjes sinterklaasliedjes te leren, heeft een kindbegeleider amper.

Daarom vraagt ACV Puls u:
1. Een strak stappenplan en dus de nodige centjes om elke onthaalouder die dat wenst, in het werknemersstatuut te laten stappen
2. Minder kinderen per kindbegeleider en dus meer kwaliteit en een lagere werk-druk
3. Gelijk loon voor gelijk werk, ongeacht de werkplek

Met ons lijstje kunnen we kindbegeleiders de erkenning geven die ze verdienen, én voor elk (b)engeltje een warme onthaalplek voorzien. Want is dat niet waar het om draait?

Dankjewel Sinterklaas!

Warme groetjes van uw kapoenen van de kinderopvang!