De non-profit vakbondspremie verhoogt naar 100 euro in 2019!

De vakbondspremie in de zorgsector (ziekenhuizen, psychiatrie, ouderenzorg, revalidatie, beschut wonen en wijkgezondheidscentra) doet vanaf dit jaar een flinke stap vooruit en wordt verhoogd tot 100 euro voor wie volledige ledenbijdragen betaalt en 50 euro voor wie gedeeltelijke ledenbijdragen betaalt.

Dankzij de premie krijg je in feite een groot deel van je ledenbijdrage terugbetaald, terwijl je all-in kan rekenen op 100% belangenverdediging en dienstverlening van de LBC-NVK. En dat zowel in de sector, in je instelling als in je individuele werksituatie!

De LBC-NVK non-profit is van meet af aan een actieve vakbond met een hart voor zorg en welzijn. Voor ons gaan kwaliteitsvolle zorg en welzijn hand in hand met de zorg en het welzijn van de werknemers die er zich dagelijks voor inzetten.

Niet alleen in de sector en in de instellingen zelf behartigen we de belangen van de non-profit werknemers, ook in je eigen werksituatie. Dat je voluit op de LBC-NVK kan rekenen als het op je werk of met je werkgever wat moeilijker gaat, dat wist je waarschijnlijk al lang. Maar je hoeft echt niet eerst in problemen te zitten om heel veel te hebben aan onze dienstverlening. Je kan bij ons terecht voor informatie, advies, begeleiding, berekeningen en heel wat meer.

De werking van de LBC-NVK als actieve vakbond van de non-profit wordt mogelijk gemaakt dankzij het solidaire lidmaatschap van onze leden. Zo kunnen we samen opkomen voor de werknemersbelangen, voor goede loon- en arbeidsvoorwaarden, voor kwalitatieve jobs, kortom voor goed werk in een kwalitatieve zorg.

Ziekenhuizen, psychiatrie, ouderenzorg, revalidatie, beschut wonen en wijkgezondheidscentra
De jaarlijkse premie bedraagt 100 euro voor wie volledige ledenbijdragen betaalt en 50 euro voor wie gedeeltelijke ledenbijdragen betaalt.

De premie wordt in 2019 tussen 1 juli en 30 september aan de leden van de LBC-NVK uitbetaald. Je moet lid zijn van de LBC-NVK (ACV) ten laatste vanaf de maand oktober 2018, en ook op de dag van uitbetaling van de premie.

Ben je lid, dan krijg je door de LBC-NVK een attest bezorgd waarmee je de premie kan ontvangen als je aan de toekenningsvoorwaarden voldoet.

Ben je nog geen lid van de LBC-NVK non-profit? Stel het niet uit, want dankzij de premie wordt het wel heel aantrekkelijk! Zo zorg je ervoor dat de LBC-NVK non-profit, met de kracht van velen, stappen vooruit zet in onderhandelingen en belangenverdediging van de sector en haar werknemers.

Wil je graag meer weten of heb je nog vragen? Hartelijk welkom bij de vakbondsafgevaardigden van de LBC-NVK in je instelling, of in één van onze secretariaten. De adressen vind je op www.lbc-nvk.be.