Actie voor meer personeel aan hoofdzetel Vulpia

vr 14 sep 2018 -- Redactie

Vandaag voerden werknemers van ’t Spelthof actie aan het Vulpia-hoofdkantoor in Brasschaat. Het rusthuis, dat deel uitmaakt van de Vulpia-groep, kampt al maanden met een groot tekort aan personeel. De actievoerders werden gesteund door bewoners en familieleden. Er waren ook LBC-NVK-militanten van andere Vulpia-instellingen aanwezig, die vaak met hetzelfde probleem kampen.

Het personeel had vorige week aan de eigen instelling actie gevoerd, maar wou nu ook de directie van de Vulpia-groep op dit schrijnende probleem wijzen. De directie van Vulpia ontving een delegatie van de actievoerders. Die directie schermde met budgettaire problemen als oorzaak voor het tekort aan personeel. De LBC-NVK-delegatie maakte ook hier duidelijk dat kwalitatieve zorg niet mogelijk is zonder voldoende personeel.

Wordt vervolgd, want de acties gaan door tot er structurele oplossingen komen.

Sectoren: 
Lees ook: 

Enquête bevestigt stijgende werkdruk in rusthuizen

di 15 sep 2015 -- Olivier Remy

De LBC-NVK non-profit heeft in de loop van juni meer dan 2.000 personeelsleden bevraagd die werken in vzw’s en commerciële rusthuizen. In de afgelopen jaren wees veel erop dat de werkdruk was toegenomen in de ouderenzorg. Via een bevraging wilden we het personeel aan het woord laten om daarna de politici aan te spreken over de resultaten.