Bespaar 89% op thuiszorg dankzij www.groupon.nl

di 18 jun 2013 -- Redactie

Onwaarschijnlijk maar waar. Ook wij dachten eerst: "dat zal wel een mopje zijn." Maar neen, het is echt. De Nederlandse versie van www.groupon.be (een website die kortingsbonnen voor hotelkamers, vrijetijdsactiviteiten, enz. aanbiedt) komt op de proppen met een stuntdeal voor mensen met een fysieke beperking.

Stuntdeal

Maar liefst 89% kan je besparen als je nu intekent op dat ongelooflijke aanbod van een nieuw commercieel zorgbedrijf. Om welk bedrijf het zou gaan, wordt niet nader gespecifieerd.

In plaats van 357.000 euro betaal je maar 43.000 euro. Daarvoor kan je acht jaar lang, 24 op 24 beroep doen op een "gediplomeerde thuiszorger" die 70 handelingen kan verrichten. Echt, we verzinnen dit niet. Je kan de deal nalezen op groupon.nl.

Dat soort van stuntdeals zijn mogelijk omdat de Nederlandse regering de thuiszorg enkele jaren geleden openstelde voor commerciële bedrijven. Vooral voor de aandeelhouders van die bedrijven was dat een goede zaak. Voor de werknemers en de zorggebruikers betekende het een regelrechte ramp.

Commerciële bedrijven horen niet thuis in zorg en welzijn

Het Nederlandse voorbeeld bewijst dat commerciële bedrijven niet thuishoren in de zorg en welzijn. Wie nu in Vlaanderen beweert dat winst maken en kwaliteitsvolle zorg samengaan, maakt de bevolking doelbewust blaasjes wijs.

De LBC-NVK gaat voor een zorg waar voldoende werknemers in goede omstandigheden kwaliteitsvolle zorg kunnen bieden aan gebruikers. De sector van de zorg, welzijn en cultuur heet niets voor niets NON-profit, simpel toch.

Lees ook: