Besparen op welzijn is foute keuze

wo 18 mrt 2015 -- Fatiha Dahmani

De Vlaamse welzijnssector trekt aan de alarmbel. Vakbonden, werkgevers- en gebruikersorganisaties protesteren in een gezamenlijke platformtekst tegen de besparingen op welzijn. Ze vragen dat de Vlaamse regering in de zorg en welzijn investeert in plaats van te besparen. Alleen zo kan er een kwaliteitsvol antwoord gegeven worden op de welzijnsnoden van alle burgers.

Om de boodschap kracht bij te zetten voeren wij op vrijdag 20 maart om 11u actie in Brussel (aan het Martelaarsplein).

Lees ook: 

Actie tegen besparingen en voor correcte financiering op 20 maart

vr 27 feb 2015 -- Fatiha Dahmani

In 2015 bespaart de Vlaamse regering meer dan 15 miljoen euro in de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn, het algemeen welzijnswerk, de CIG's en de CKG's. Op zorg wordt niet bespaard. Integendeel, om goede zorg te kunnen geven zijn bijkomende investeringen nodig. Om die eisen kracht bij te zetten, organiseert de LBC-NVK op vrijdag 20 maart om 11 uur een eerste actie op het Martelarenplein in Brussel.

LBC-NVK wil correcte moderne personeelsnorm

ma 26 jan 2015 -- Fatiha Dahmani

Een personeelsnorm bepaalt het minimaal aantal personen op de werkvloer. De regering wil besparen in de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en het welzijnswerk. Sociale ondernemers krijgen van de regering de volledige vrijheid om zonder enige vorm van regels het werk te organiseren. Van een personeelsnorm is nergens sprake. De LBC-NVK wil een moderne correcte personeelsnorm die rekening houdt met de gestegen zorgzwaarte.