Hier komt de syndicale premie Vlaamse non-profit

ma 28 sep 2015 -- Redactie

Vorig jaar verhoogden wij de syndicale premie tot 75 euro. Daardoor is lid worden van de LBC-NVK non-profit voor de werknemers in de kinderopvang, de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn, het algemeen welzijnswerk, de socioculturele sector, de centra geestelijke gezondheidszorg en de Vlaamse diensten voor gezondheid en promotie (LOGO’s, …) een heel stuk goedkoper.

Lees ook: 

Bedrag vakbondspremie Vlaamse welzijns- en gezondheidssector bekend

wo 15 okt 2014 -- Redactie

Voor de allereerste keer zullen ook werknemers uit de kinderopvang, de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg en de Vlaamse Centra voor Gezondheid en Preventie die lid zijn van de vakbond een vakbondspremie ontvangen. 75 euro voor wie een voltijdse bijdrage betaalt. 37,5 euro voor wie minder dan een voltijdse bijdrage betaalt.

LBC-NVK zorgt voor serieuze verhoging vakbondspremie sector gehandicaptenzorg en socioculturele sector

wo 15 okt 2014 -- Redactie

Goed nieuws voor wie werkt in de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en het welzijnswerk of in de socioculturele sector. Lid worden van de LBC-NVK is vanaf dit jaar een heel stuk goedkoper. Dankzij de verhoging van de syndicale premie tot 75 euro per jaar voor wie een voltijdse bijdrage betaalt, zijn alle ledenvoordelen 5 maanden per jaar gratis.

Reacties

Door Cool Monique op

Toch niet voor iedereen bestemd blijkbaar, ik ben kindbegeleider en betaal ook al een x aantal jaar lidgeld aan het LBC-NVK maar krijg geen Vakbondspremie. Is dit dan eerlijk . We zijn nog altijd geen werknemers maar betalen wel onze bijdrage !!

Door Redactie op

Hey Monique

Blij dat jij als onthaalouder lid bent van de LBC-NVK. Jullie krijgen inderdaad geen vakbondspremie omdat jullie geen werknemer zijn. Voor de LBC-NVK zijn de onthaalouders natuurlijk wel werknemers. Vandaar dat onthaalouders als lid van de LBC-NVK een verminderde bijdrage betalen. Die compenseert het gebrek aan een vakbondspremie ruimschoots. Ten tweede strijdt de LBC-NVK al jarenlang voor een echt werknemersstatuut voor onthaalouders met alle rechten en plichten die alle andere werknemers ook hebben. Meer daarover vind je op www.onthaalouders.be.

Met vriendelijke groet

Peter