LBC-NVK helpt Nationale Vrouwenraad knelpunten kinderopvang op te sporen

di 6 okt 2015 -- Fatiha Dahmani

Vinden ouders nog wel een plaats in de kinderopvang? Hoe verloopt die zoektocht? Hoe ver moeten ouders rijden voor kinderopvang? En is die opvang betaalbaar? Hoe zit het met de kwaliteit ervan?

Vragen waar veel ouders mee te maken krijgen. Daarom start de Nederlandstalige Vrouwenraad een online enquête waar al die vragen (en meer) aan bod komen. De LBC-NVK, het ACV en Femma ondersteunen het initiatief en roepen op om de enquête massaal in te vullen. Je vindt ze op https://nl.surveymonkey.com/r/WZ5Z26C.

Want we vinden het een goede zaak dat de Vrouwenraad aan de ouders een stem wil geven. Het kaderdecreet kinderopvang is sinds vorig jaar in werking getreden. Er is al zwaar geprotesteerd geweest tegen de verhoging van de sociale tarieven. De LBC-NVK dringt ook aan op een tijdige evaluatie van het principe “opvang reserveren is opvang betalen”.

Op 31 oktober 2015 wordt de enquête afgesloten. Wanneer de resultaten verwerkt zijn, zal de Vrouwenraad een advies formuleren voor de voor de Vlaamse regering. De LBC-NVK is blij dat de Vrouwenraad in dat advies ook aandacht zal hebben voor de werknemers in de sector van de kinderopvang zelf.

Sectoren: 
Lees ook: