LBC-NVK lanceert 3x3-plan

ma 12 dec 2016 -- Peter Darin

Het beleid faalt. Alles is de voorbije jaren fors duurder geworden. De prijs van elektriciteit is in 2016 met 50% gestegen, dankzij het regeringsbeleid. Ook diesel, water en een heleboel andere producten werden duurder. België is zowat het enige land in Europa waar de prijzen zijn gestegen.

Werknemers moeten steeds harder, langer en onregelmatiger werken met meer flexibiliteit op maat van de werkgevers en minder rust door tijdkrediet en eindeloopbaanregelingen. Het aantal langdurig zieken is daardoor op 10 jaar tijd verdubbeld. Het is nog nooit zo hard gestegen als onder regering-Michel.

Bedrijven krijgen zo’n 16 miljard euro subsidies per jaar. Dat is meer dan ze belastingen betalen. België besteedt 3,5 keer meer van het BBP aan deze subsidies dan onze buurlanden. Ze moeten daarvoor niets terug doen.

Het 3x3-plan van de LBC-NVK geeft tegengas!

Lees ook: 

70 000 keer: "Wet-Peeters: nooit, never, Jamais!"

di 24 mei 2016 -- Redactie

Meer dan 70 000 werknemers betoogden op dinsdag 24 mei in Brussel tegen de regering Michel. Ze hebben genoeg van het besparingsbeleid van de regering die hen bovendien harder, langer en flexibeler wil laten werken. Kop van jut was minister Peeters die onder andere voorstelt om de 38-urenweek te vervangen door een 45-urenweek. De betoging vormde de start van een actieplan dat ook na de zomermaanden doorgaat.

100 000 willen ander beleid

wo 7 okt 2015 -- Redactie

Op woensdag 7 oktober betoogden meer dan 100 000 werknemers tegen de maatregelen van de verschillende regeringen. Onder hen ook heel wat werknemers uit zorg, welzijn en cultuur. Ook zij verzetten zich tegen de regeringsmaatregelen en de onrechtvaardige taxshift van de regering Michel. Maar zij willen ook dat de lastenverlaging in de non-profit gaat naar jobs en niet in de zakken van de werkgevers verdwijnt.