LBC-NVK non-profit op de Grote Parade van Hart boven Hard

ma 30 mrt 2015 -- Redactie

Ondanks de regen en het stormweer namen meer dan 20 000 mensen deel aan de Grote Parade van Hart boven Hard. Daarmee protesteerden ze tegen de harde besparingen van de verschillende regeringen. Onder hen ook heel wat mensen uit de sector van zorg, welzijn en cultuur. Mark Selleslach, nationaal secretaris van de LBC-NVK non-profit legt uit waarom ook de witte woede erbij was.

Lees ook: 

Actie tegen besparingen Vlaamse regering

vr 20 mrt 2015 -- Redactie

800 werknemers uit de sector hebben samen met werkgevers en gebruikers actie gevoerd tegen de besparingen van de Vlaamse regering in de sector van de personen met een beperking, jongerenwelzijn, het welzijnswerk, de CIG's en de CKG's. Ze eisten investeringen in plaats van besparingen. Alleen zo kan kwaliteitsvolle zorg gegarandeerd worden aan wie dat nodig heeft.

LBC-NVK wil geen besparingen in ouderenzorg en gezinszorg

za 28 mrt 2015 -- Olivier Remy

Begin maart heeft de LBC-NVK de Vlaamse regering een open brief gestuurd om de besparingen in de ouderenzorg en gezinszorg aan te klagen. Door wat wij in de pers vernemen over de begrotingscontrole vrezen wij dat de Vlaamse regering nog extra wil besparen op de sector. Daarom hebben we een dringend onderhoud met ministers Bourgeois en Vandeurzen gevraagd. Wanneer de Vlaamse regering haar beleid niet verandert, dan sluiten we acties niet uit.

Rachida wil je zien op de Grote Parade

di 24 mrt 2015 -- Peter Darin

Naast mode-ontwerpster is Rachida Aziz ook feministe, activiste en één van de boegbeelden van Hart boven Hard. Reden genoeg om haar aan het woord te laten in de nieuwe non-profit gazet. Die kan je binnenkort bij jou op de werkvloer lezen. Maar eerst is er natuurlijk de Grote Parade van Hart boven Hard. Rachida wil dat ook de werknemers uit zorg, welzijn en cultuur erbij zijn.

Tom wil je zien op de Grote Parade

ma 23 mrt 2015 -- Peter Darin

In het lentenummer van de non-profit gazet interviewen we bokstrainer Tom Flachet over werken met jongeren in Brussel en het belang van het werk dat gebeurt in de socioculturele sector. Het interview lees je binnenkort gewoon bij jou op de werkvloer. Eerst roept Tom je op om op zondag 29 maart zelf af te zakken naar Brussel en samen met hem en duizenden anderen deel te nemen aan de Grote Parade van Hart boven Hard