LBC-NVK organiseert grootschalige vorming afgevaardigden rond nieuwe functieclassificatie

Vanaf 1 oktober 2019 krijgen de werknemers van diverse zorgsectoren een nieuwe functieclassificatie en nieuwe loonbarema’s. Een nieuwe functieclassificatie en nieuwe barema’s invoeren voor ongeveer 54.000 werknemers is niet niks.

Om de vakbondsafgevaardigden van de LBC-NVK in de ouderenzorg, de revalidatiesector, de psychiatrische verzorgingstehuizen en de initiatieven beschut wonen zo goed mogelijk voor te bereiden organiseert de LBC-NVK vijf vormingsdagen. In totaal zullen meer dan 500 vakbondsafgevaardigden een opleiding volgen. Zij zullen in de begeleidings- en de beroepscommissies een belangrijke rol spelen.

De eerste vormingsdag vond plaats op maandag 15 oktober. Een kleine honderd vakbondsafgevaardigden uit Vlaams-Brabant kregen een hele dag les over de nieuwe functieclassificatie en de nieuwe loonbarema's. Best zwaar maar toch ook wel zeer nuttig.

"Mijn collega’s zijn wel bezig met die nieuwe functieclassificatie. Ze vragen mij nu al vaak wat er van IFIC aan is en hoeveel ze gaan verdienen. Na deze vorming voel ik mij in staat om hen een deftig antwoord geven,” onderstreept vakbondsafgevaardigde Lucia het belang van de vormingsdag.

In de periode maart-april voorzien we in alle provincies informatiemomenten voor de werknemers uit de diverse zorgsectoren. Op 23 april 2019 ontvangen alle werknemers uit de sectoren hun functietoewijzing en bijhorend loonbarema. Tussen eind april 2019 en juni organiseren we dienstverleningsmomenten waar onze leden terecht kunnen met al hun vragen zodat ze de voor hen meest voordelige keuze kunnen maken.