LBC-NVK stelt nieuw non-profit plan voor

do 28 apr 2016 -- Redactie

De afgelopen weken heeft de LBC-NVK tijdens een toer van roadshows het nieuwe non-profit plan voorgesteld. Met dat nieuwe plan wil de LBC-NVK de kwaliteit in zorg, welzijn en cultuur garanderen door de kwaliteit van een job in de non-profit te verhogen. Aantrekkelijke werkvoorwaarden dus, een degelijk inkomen en ruimte voor de combinatie van je job met je privéleven. En dat op alle momenten in je loopbaan.

De elf roadshows trokken meer dan 700 leden en vakbondsmilitanten van de LBC-NVK. Ze bespraken het plan met Mark Selleslach, nationaal secretaris van de LBC-NVK non-profit. Dat de in het plan voorgestelde oplossingen voor de problemen waar werknemers in de zorg, welzijn en cultuur elke dag mee te maken hebben in de smaak vielen, was geen echte verrassing. Want het nieuwe non-profit plan is er natuurlijk niet zomaar gekomen. Het is het resultaat van twee dagen discussiëren met 250 militanten uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur.

De komende weken wordt het plan verdeeld in de instellingen en voorzieningen in heel Vlaanderen. Je kan het vanaf maandag ook online lezen op www.wittewoede.be. Het nieuwe non-profit plan zal de basis vormen voor gesprekken met werkgeversorganisaties en de regeringen om te komen tot nieuwe sociale akkoorden.

Lees ook: