LBC-NVK trots op honderden extra jobs voor ouderenzorg

wo 7 mei 2014 -- Redactie

Ook de non-profitsector kent een systeem van lastenverlagingen, sociale en fiscale maribel genoemd. De LBC-NVK en de andere sociale partners beheren deze middelen in fondsen. Elke eurocent ervan gaat naar tewerkstelling.

Voor 2014 worden de middelen voor de maribel uitgebreid. Die uitbreiding kwam er dankzij de acties van de LBC-NVK. Extra middelen betekent extra jobs. In totaal zo’n 178 voltijds equivalenten, dus 356 nieuwe halftijdse werknemers voor de mobiele equipes in de ouderenzorg.

Daarvan gaat een flink deel naar de kleinere instellingen die vorig jaar geen jobs voor de mobiele equipe kregen. Ook een aantal grote woon- en zorgcentra krijgen wat extra personeel in hun ‘vliegende ploeg’. Tot slot komt er een opstart van mobiele equipes voor logistieke medewerkers.

De mobiele equipes voor niet-zorgpersoneel doen hun intrede in de keukens, technische diensten,… van 64 grote instellingen. De LBC-NVK heeft hard gewerkt om deze jobs er door te krijgen. Deze uitbreiding van de sector creëert niet alleen werkgelegenheid, maar vermindert ook de werkdruk. Double win dus.

Sectoren: 
Lees ook: