Uitbaatster zelfstandig kinderdagverblijf Baby Belle gijzelt kinderen en ouders

di 1 apr 2014 -- Redactie

De LBC-NVK heeft geen begrip voor de beslissing van het zelfstandig kinderdagverblijf Baby Belle (Roeselare) om op 1 april zijn deuren te sluiten. Daardoor is er geen opvang voor 210 kinderen. De uitbaatster zou in discussie zijn met Kind en Gezin over het aantal vergunde plaatsen. Het kan niet dat Baby Belle kinderen en ouders gijzelt om Kind en Gezin onder druk te zetten.

Het is geen toeval dat Baby Belle 1 april heeft uitgekozen om de deuren te sluiten. Uitgerekend vandaag wordt het kaderdecreet van kracht. De LBC-NVK vermoedt dat het hier gaat om een weloverwogen en doelbewust manoeuvre. Ook al verandert er vandaag met het kaderdecreet niets fundamenteels. Er is sprake van belangrijke veranderingen maar die worden uitgesmeerd over een ruime overgangsperiode.

De LBC-NVK vindt dat een discussie met Kind en Gezin nooit mag leiden tot een stopzetting van de kinderopvang. Het is verwerpelijk dat kinderen en ouders worden misbruikt om druk uit te oefenen.

Tegen de uitbaatster van Baby Belle loopt een onderzoek. Als dat gebeurt, is daar een goede reden voor. De LBC-NVK ving op dat dit kinderdagverblijf 27 zelfstandigen in dienst heeft. Vermoedelijk wordt de arbeidswetgeving ook nog eens overtreden.

Wanneer organisaties van vandaag op morgen kinderen voor een gesloten deur laten staan én de wet overtreden, horen ze niet thuis in de zorg of in de kinderopvang. Daarom heeft de LBC-NVK altijd gepleit voor investeringen in de erkende sector. Alleen zo garandeer je een duurzame en kwalitatieve kinderopvang.

Fatiha Dahmani, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Sectoren: 
Lees ook: