Welkom eindejaarspremie 2017 (socioculturele sector)

di 21 nov 2017 -- Stef Doise

Goed nieuws. In december komt je eindejaarspremie eraan. Het is voor alle duidelijkheid niet sinterklaas die ze brengt en al evenmin is het de kerstman die passeert. Het is eerst en vooral je welverdiende loon naar werk, voor al je inzet in de sector.

Maar door werken alleen valt die eindejaarspremie ook niet vanzelf uit de lucht. De premie is het resultaat van het vakbondswerk van de LBC-NVK en een bewijs dat we voor alle werknemers van de sector gaan. In 2013 konden we je eindejaarspremie aanzienlijk verhogen, in de sectoren samenlevingsopbouw en integratiecentra tot bijna een volledige dertiende maand. Voor de sectoren sociaal-cultureel werk, cultuur(spreiding), sportwerk, lokale diensteneconomie, beroepsopleiding, armoedebestrijding, inburgering, milieu- en natuurwerk en de doelgroepwerknemers slaagde de LBC-NVK er bovendien in om eveneens een verhoging toe te kennen.

Dat is heel graag gedaan. En maak er een super leuk eindejaar van!

Lees ook: 

Fikse verhoging eindejaarspremie werknemers Vlaamse zorg, welzijn en cultuur

ma 9 dec 2013 -- Redactie

Werk je in één van de sectoren van de Vlaamse zorg, welzijn en cultuur dan hebben wij heel goed nieuws voor jou! In 2013 is je eindejaarspremie een heel stuk hoger dan vorig jaar. Door de onderhandelingen, ondersteund door volgehouden acties van de LBC-NVK, kon er voor 2011-2015 met de Vlaamse regering een nieuw sociaal akkoord voor de sector ondertekend worden. Daar staat de verhoging van de eindejaarspremie in.