Werknemers in actie tegen hoge werkdruk herstelverblijf Crombeen in Burst

Op woensdag 10 oktober 2018 voerden de werknemers van het Herstelbedrijf Crombeen in Burst, een deelgemeente van Erpe-Mere, actie. Daarmee wilden ze de hoge werkdruk en het tekort aan personeel aanklagen.

De actievoerders kregen de steun van een aantal bewoners. Door de werkdruk en het personeelstekort kan een degelijke zorg aan de bewoners niet meer gewaarborgd worden en dat leidt tot frustraties bij de bewoners èn de personeelsleden.

De problemen worden al maanden aangekaart, maar de directie heeft er geen oor naar. In februari hebben we een eerste overleg gevraagd, maar de directie heeft dat toen geweigerd.

Uiteindelijk was de directie bereid om op woensdag 3 oktober een overleg te organiseren. Maar dat leverde geen concrete resultaten op. Al snel werd duidelijk dat er geen bijkomende aanwervingen zouden komen. De directie schermde met de slechte financiële situatie van het herstelverblijf.

De personeelsvergadering die wij na het overleg organiseerden, besliste om over te gaan tot actie. Het geduld van de werknemers is meer dan op.

Tijdens de actie was niemand van de directie aanwezig. Wij vragen op heel korte termijn een nieuw overleg met concrete voorstellen van de directie om de problemen op te lossen.

Het herstelverblijf maakt deel uit van de VZW Sint-Vincentius - zorggroep Eclips. Die groep baat niet alleen een aantal rusthuizen uit maar voorziet intussen ook in tal van andere zorgvormen. Regelmatig krijgen we ook van de andere vestigingen klachten in verband met de hoge werkdruk.

Wordt vervolgd!