Yes! Een nieuw sociaal akkoord federale non-profit

do 26 okt 2017 -- Mark Selleslach

Dankzij de volgehouden strijd van de LBC-NVK non-profit, en de steun van duizenden werknemers en militanten van de non-profit hebben we met de federale regering en de werkgevers een nieuw sociaal akkoord voor de periode 2017-2020 bereikt. Eindelijk opnieuw een meerjarenakkoord voor de federale non-profit! Het sociaal akkoord bevat voor 463 miljoen euro aan maatregelen voor de meer dan 170 000 werknemers uit de ziekenhuizen, de thuisverpleging, de diensten voor het bloed en de wijkgezondheidscentra.

De mensen van IF-IC (Instituut voor Functieclassificatie ) leggen in een nieuwsbrief uit hoe ze de komende periode de invoering van de nieuwe functieclassificatie zullen aanpakken. IF-IC heeft, in opdracht van de sociale partners, de functieclassificatie en het loonhuis van de federale non-profit uitgewerkt.

Lees ook: 

Witte woede boekt eerste resultaat in strijd voor nieuwe sociale akkoorden

do 22 dec 2016 -- Redactie

1 000 werknemers uit zorg, welzijn en cultuur voerden op donderdag 22 december in Brussel actie aan het kabinet van federaal minister De Block en aan de Vlaamse regering. De actie heeft alvast een eerste succes opgeleverd. Op 17 januari 2017 beginnen we te onderhandelen met de twee regeringen over nieuwe sociale akkoorden in de non-profit.

Reacties

Door Elke op

Houdt het sociaal akkoord ook iets in voor de andere sectoren (bv jeugd en gehandicaptenzorg)?

Door Redactie op

Dag Elke

Voor de andere sectoren (gehandicaptenzorg, ouderenzorg, kinderopvang, ...) zijn we momenteel met de werkgevers en de Vlaamse overheid aan het onderhandelen over een sociaal akkoord.