Beschutte en sociale werkplaatsen (vroegere maatwerkbedrijven)

De beschutte en sociale werkplaatsen vormen samen het paritair comité 327. Beschutte werkplaatsen bieden tewerkstelling aan mensen met een arbeidshandicap (fysiek of mentaal). Deze tewerkstelling wordt ‘beschut’ genoemd, omdat de werknemer op de begeleiding van omkaderingspersoneel kan rekenen.

Mensen die omwille van een andere reden dan een mentale of fysieke handicap moeilijk aan een reguliere job geraken, kunnen in een sociale werkplaats tewerkgesteld worden. Ook daar kunnen ze rekenen op begeleiding.

Sinds 1 april zijn de beschutte en de sociale werkplaatsen omgedoopt tot maatwerkbedrijven. Maatwerkbedrijven bieden tewerkstelling aan mensen met een arbeidshandicap (fysiek of mentaal) of aan mensen die omwille van een andere reden dan een mentale of fysieke handicap moeilijk aan een reguliere job geraken. Op woensdag 27 januari 2016 schorste de Raad van State de besluiten die de uitvoering van het maatwerkdecreet wilden regelen. Daardoor werden de maatwerkbedrijven in de feiten terug beschutte en sociale werkplaatsen.

Kris De Block, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Interessante links: 

http://www.vivosocialprofit.org/ (vormingsinstituut non-profit)

Nieuwe website voor werkbaar werk in de non-profit

do 5 okt 2017 -- Maarten Brys

De vzw Vivo, die voor de Vlaamse social profitsector acties uitwerkt om mensen naar de sector toe te leiden én om werknemers en hun organisaties te versterken, heeft een nieuwe website gelanceerd:

Non-profit is het wachten op een nieuw akkoord kotsbeu

do 1 jun 2017 -- Redactie

Na de non-profit acties van november en december 2016 en van 21 maart 2017 voerden werknemers uit de zorg, welzijn en cultuur op donderdag 1 juni 2017 opnieuw actie in Brussel voor een nieuw sociaa

Pagina's