Sector gezondheidsondersteunende diensten

Meer dan de helft van de werknemers in de non-profit werkt in één van de federale sectoren. De federale overheid is bevoegd voor die sectoren, met name: de ziekenhuizen, de revalidatiecentra, de thuisverpleging, de ouderenzorg, het Rode Kruis en de sector gezondheidsondersteunende diensten.

De ziekenhuizen en de ouderenzorg zijn de grotere sectoren. Er behoren ook enkele kleinere sectoren tot de federale non-profit. Eén daarvan wordt gevormd door de sector gezondheidsondersteunende diensten. Spijtig genoeg vallen die sectoren niet onder de federale akkoorden en zijn de lonen van deze werknemers niet gelijkgesteld met die van de collega’s uit de ziekenhuizen. Een strijdpunt waar de LBC-NVK voor blijft vechten.

Johan Fobelets, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Actuele lonen & vergoedingen en sectorbrochure: 

Actuele lonen en vergoedingen (update juni 2017)

Yes! Een nieuw sociaal akkoord federale non-profit

do 26 okt 2017 -- Mark Selleslach

Dankzij de volgehouden strijd van de LBC-NVK non-profit, en de steun van duizenden werknemers en militanten van de non-profit hebben we met de federale regering en de werkgevers een nieuw sociaal a

LBC-NVK tekent sociaal akkoord federale non-profit

do 26 okt 2017 -- Redactie

Op woensdag 25 oktober 2017 ondertekenden de bevoegde Federale ministers De Block en Peeters en de sociale partners het sociaal akkoord voor de federale non-profitsectoren.

2% meer loon vanaf juni 2017 voor werknemers PC 330

zo 11 jun 2017 -- Redactie

2% meer loon vanaf juni 2017, dat is goed nieuws! Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een cadeautje van je werkgever. Ook de regering heeft niet ineens besloten dat jij meer moet verdienen. Je loon gaat er met 2% op vooruit dankzij de index.

Non-profit is het wachten op een nieuw akkoord kotsbeu

do 1 jun 2017 -- Redactie

Na de non-profit acties van november en december 2016 en van 21 maart 2017 voerden werknemers uit de zorg, welzijn en cultuur op donderdag 1 juni 2017 opnieuw actie in Brussel voor een nieuw sociaa

Pagina's