Rode Kruis

Het Rode Kruis is een nationale organisatie en bestaat uit twee afzonderlijke werkingen. Aan de ene kant zijn er de diensten voor het bloed en aan de andere kant zijn er de humanitaire diensten. De diensten voor het bloed houden zich bezig met bloed- en bloedproducten. Die dienst organiseert via mobiele en vaste collectepunten de afname van bloed en afgeleide producten zoals plasma. In het centraal labo worden die bloedproducten gecontroleerd, geanalyseerd en gestockeerd met het oog op levering aan voornamelijk ziekenhuizen.

De humanitaire diensten bestaan uit verschillende deeldiensten. Meest in het oog springend zijn de centra voor opvang van asielzoekers. Die centra liggen over heel Vlaanderen verspreid. Daarnaast is er de dienst voor vorming en opleiding. De werknemers geven de EHBO-opleidingen. Die opleiding kan zowel voor vrijwilligers als in samenwerking met bedrijven worden georganiseerd. Daarbuiten zijn er ook nog de bibliotheek en de dienst jeugd en de internationale werking.

Stef Doise, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Actuele lonen & vergoedingen en sectorbrochure: 

Actuele lonen en vergoedingen (update juni 2017)

Interessante links: 

Project 600 (Opleidingsproject)

Welkom eindejaarspremie 2018!

wo 14 nov 2018 -- Redactie

Goed nieuws. In december komt je eindejaarspremie eraan. Het is voor alle duidelijkheid niet sinterklaas die ze brengt en al evenmin is het de kerstman die passeert.

Nieuwe website voor werkbaar werk in de non-profit

do 5 okt 2017 -- Maarten Brys

De vzw Vivo, die voor de Vlaamse social profitsector acties uitwerkt om mensen naar de sector toe te leiden én om werknemers en hun organisaties te versterken, heeft een nieuwe website gelanceerd:

2% meer loon vanaf juni 2017 voor werknemers PC 330

zo 11 jun 2017 -- Redactie

2% meer loon vanaf juni 2017, dat is goed nieuws! Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een cadeautje van je werkgever. Ook de regering heeft niet ineens besloten dat jij meer moet verdienen. Je loon gaat er met 2% op vooruit dankzij de index.

Pagina's