Socioculturele sector

De socioculturele sector is heel divers. De honderden, meestal kleinere organisaties die de sector rijk is, bieden een brede waaier van activiteiten aan die zowel (re)creatief, educatief als maatschappelijk georiënteerd kunnen zijn. De socioculturele sector kent dan ook niet minder dan 17 subsectoren. Enkele van die subsectoren zijn: de culturele centra, de bibliotheken en mediatheken, sportverenigingen en sportcentra, het jeugdwerk (b.v. jeugdbewegingen), organisaties voor ontwikkelingssamenwerking (b.v. 11.11.11), organisaties die een gedachtegoed verspreiden (b.v. Greenpeace) en de musea (met inbegrip van de Zoo van Antwerpen).

Stef Doise, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Actuele lonen & vergoedingen en sectorbrochure: 
Interessante links: 

http://www.vivosocialprofit.org/ (vormingsinstituut non-profit

Nieuwe website voor werkbaar werk in de non-profit

do 5 okt 2017 -- Maarten Brys

De vzw Vivo, die voor de Vlaamse social profitsector acties uitwerkt om mensen naar de sector toe te leiden én om werknemers en hun organisaties te versterken, heeft een nieuwe website gelanceerd:

170 jobs bedreigd bij Inburgering en Integratie

wo 4 okt 2017 -- Sofie Ostyn

Op de bijzondere ondernemingsraad van maandag 2 oktober 2017 kondigde het Agentschap Inburgering en Integratie dat er 170 werknemers ontslagen zullen worden.

Non-profit is het wachten op een nieuw akkoord kotsbeu

do 1 jun 2017 -- Redactie

Na de non-profit acties van november en december 2016 en van 21 maart 2017 voerden werknemers uit de zorg, welzijn en cultuur op donderdag 1 juni 2017 opnieuw actie in Brussel voor een nieuw sociaa

Pagina's