Het Centrum Jonge Kind is een CKG (centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning) en wordt gesubsidieerd door Kind en Gezin. Gezien het in het Brusselse ligt, krijgt het ook subsidies van de VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie). Het centrum moet opvoedingsondersteuning bieden (in de ruimste zin van het woord) aan kinderen van 0 tot 12 jaar. In Brussel en de ruimere omgeving is dit het enige centrum in zijn soort. Het is dus heel belangrijk voor de regio.
De residentiële setting in Ganshoren bestaat functioneel op dit moment niet meer. De werkgever heeft de goede werking van deze residentiële setting onmogelijk gemaakt, door onrealistische werkuren, het verplichten van super flexibiliteit, zware overbezetting en tegelijk vermindering van personeel.
Daardoor kon het personeel geen kwaliteit, veiligheid en geborgenheid meer bieden aan de zeer kwetsbare kinderen. Verschillende begeleiders van de residentiële werking hebben klacht neergelegd bij Kind en Gezin. Ook verschillende ouders hebben dit gedaan.
De directie heeft er dan niets beter op gevonden dan de residentiële setting in Ganshoren af te bouwen en te sluiten. Er worden in Ganshoren geen kinderen meer opgevangen. De 10 betrokken werknemers worden nochtans al sinds 4 maanden verplicht aanwezig te zijn op dienst, zonder dat zij hun job kunnen uitvoeren. Pure pesterij en intimidatie. Met overheidsmiddelen worden werknemers betaald om niets te doen.
Het is duidelijk dat de directie enerzijds een slecht personeelsbeleid voert en anderzijds geen enkel maatschappelijke verantwoordelijkheidsgevoel heeft voor de meest kwetsbare onder ons. De 10 betrokken werknemers hebben hun verantwoordelijkheid wel genomen. Zij willen op een kwaliteitsvolle manier kinderen en hun ouders blijven opvangen en begeleiden. Ze zijn daarom naar de arbeidsrechtbank in kortgeding gestapt om de werkgever te laten veroordelen tot het verschaffen van werk. Maandag 16 november 2009 om 14 u 30 wordt de zaak in Brussel (Justitiepaleis) gepleit.
Fatiha Dahmani, secretaris LBC-NVK