Gazpacho met sinaasappel en tomaat

In de non-profit gazet van de zomer presenteerden we jullie reeds een heerlijk tapasreceptje met scampi’s. De zomer is echter nog niet gedaan dus willen we jullie verblijden met een reeks tapasreceptjes, om zelf te maken en te nuttigen tijdens een gezellig tapas-avondje met vrienden en familie. Vandaag: deel 2.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 2 à 3 rijpe sinaasappelen
  • 8 rijpe trostomaten
  • 4 takjes basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 plakken rauwe ham om te garneren

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij in stukjes, snij de tomaten in stukken, blaadjes van 3 takjes basilicum eveneens toevoegen samen met de olijfolie en azijn. Peper en zout bijvoegen en mixen.

Giet dit mengsel door een fijne zeef. Vul de glaasjes en zet koel weg. Garneer voor het opdienen met de rauwe ham en/of basilicumblaadjes