Kies positief, kies voor oplossingen

Zondag gaan we allemaal naar de stembus, en er staat veel op het spel. In zorg, welzijn, cultuur en sociale economie is dat niet anders. De uitdagingen zijn groot: wachtlijsten in veel sectoren moeten weggewerkt worden, er is meer personeel nodig, de kosten voor zorg moeten ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar blijven, het personeel verdient meer waardering en loon, er moet geïnvesteerd worden in werkbaar werk.

De komende jaren blijven de noden torenhoog, maar de voorbije weken kwam dat soms te weinig aan bod in de verkiezingscampagne.

Investeren is nodig

De voorbije weken hebben we als ACV Puls met verschillende partijen gesprekken gehad over hun en onze voorstellen, de uitdagingen waar we voor staan, de nood aan hervormingen en investeringen, en échte waardering en ondersteuning voor het personeel. Onze verwachtingen naar hen toe zijn duidelijk: investeringen in zorg en welzijn.

Wat de Vlaamse partijen van plan zijn met je loon, met de combinatie van je werk en je gezin, met eerlijke belastingen? Dat kan je hier nalezen! We vinden het belangrijk om goed te informeren zodat je een weloverwogen zijn stem kan uitbrengen.

Want in deze verkiezingen staat ook de toekomst van zorg, welzijn, sociale economie en cultuur op het spel. En die is voor ieder van ons belangrijk. Stem positief, stem voor een betere toekomst.