Actie voeren loont, goed nieuws voor al het personeel van UZ Leuven

Het water staat het personeel van het universitaire ziekenhuis in Leuven al een tijdje aan de lippen. De schuldige? Het personeelstekort en de torenhoge werkdruk. Daarom voerden de werknemers van de spoeddienst eind januari al eens actie. Ze hadden het gevoel dat hun directie geen oren had naar de klachten en de acute problemen van hun medewerkers. Een gevoel dat ook na de actie bleef borrelen, en zeker niet alleen op de spoed. De afgevaardigden van ACV Puls lanceerden een bevraging op alle diensten om de actiebereidheid te peilen.
Tot een nieuwe actie hoefde het gelukkig niet te komen. De directie begreep dat het nodig was om aan tafel te gaan zitten en te zoeken naar oplossingen voor àlle personeelsleden.

Hieronder lees je het pamflet voor het personeel:

Wat een fantastische respons op de enquête! Jullie massale deelname heeft echt indruk gemaakt. ACV Puls zat op donderdag 21 maart rond de tafel met de directie om te overleggen over de aankomende staking op de spoedgevallendienst op 26 maart.

En? We hebben goed nieuws. De directie heeft toegezegd een aantal van onze belangrijkste eisen serieus te nemen, niet alleen op de spoedgevallendienst, maar voor het hele ziekenhuis. Dat is een enorme stap voorwaarts, en daar mogen we trots op zijn!

En dat is nog niet alles, want met jullie steun hebben we concrete resultaten behaald. We kunnen besluiten dat actie voeren werkt! Daarom hebben we na zorgvuldig overleg met de directie en onze collega’s op de spoedgevallendienst besloten om de staking voorlopig uit te stellen tot eind mei.

Zo kunnen we gaan voor nog meer positieve veranderingen. Daarnaast willen we dat jullie niet vergeten dat onze inspanningen niet alleen gericht zijn op de spoedgevallendienst. Uit de enquête is gebleken dat er in het hele ziekenhuis uitdagingen zijn, met name wat betreft de werkdruk. Jullie hebben gesproken, wij luisteren!

Jullie willen betere loon-en werkvoorwaarden, en we gaan daarmee aan de slag. Bovendien lieten velen onder jullie ons weten dat jullie bereid zijn om actie te ondernemen als het moet. Dat nemen we mee. Laten we samen blijven strijden voor een betere werkomgeving voor ons allemaal! We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Downloads: 

Download hier het pamflet