Prikactie voor dringende investeringen aan kabinet Vandenbroucke

20231003

Op dinsdag 3 oktober voerden we actie aan het kabinet van minister Vandenbroucke, want in de komende dagen onderhandelt de federale regering over de begroting van 2024 en wordt er beslist over bijkomende middelen voor de zorg.

We gaven een to do-lijst voor de federale regering af. Op die lijst komt de zorg vanboven, want de sector staat onder druk. Ook in de instellingen voerde het personeel actie door witte lakens uit te hangen als teken van solidariteit.

Actie is nodig, want we zeiden het al eerder: de zorg kan niét wachten op verandering. We vragen een beter loon om twee redenen: als blijk van waardering voor iedereen die nu in de sector aan de slag is, en als hefboom om meer instroom van jongeren in de zorg te garanderen. Meer (en beter verloond) personeel betekent betere werkomstandigheden én een lagere werkdruk.

ACV Puls vraagt dat er nog dit jaar bijkomende maatregelen komen, want we willen een onderhandeld meerjarenplan. Dat moet meer perspectief bieden aan het personeel én aan de jongeren die in deze levensbelangrijke sector aan de slag willen.
De komende week wordt belangrijk. We houden jullie van verder nieuws op de hoogte.