Chapeau! Jullie kwamen met meer dan 20.000 op straat voor de Non-Profit!

(Foto: Daniël Rys)

Iets meer dan een week geleden kwamen we samen met meer dan 22.500 collega’s op straat in Brussel.

Een dikke merci aan iedereen die naar Brussel is gekomen maar ook aan al wie op het werk is gebleven om het mogelijk te maken dat collega’s konden deelnemen!

Er was op de betoging aanstekelijk enthousiasme en creativiteit te zien maar ook veel energie en strijdbaarheid.
De vele boodschappen die meegedragen werden liegen er niet om: het is tijd voor verandering en oplossingen. De verschillende regeringen moeten de ernst van de situatie inzien. Er kan niet 2 of 3 jaar gewacht worden om te onderhandelen en vooral tot oplossingen te komen.

De noden in zorg, welzijn en cultuur zijn historisch hoog. Er moet werk worden gemaakt van lagere werkdruk en betere werkomstandigheden, meer personeel, hogere lonen en meer investeringen.
We willen geen terugkeer naar tijden van besparingen. Daarom hebben we aan alle regeringen gevraagd om op korte termijn onderhandelingen op te starten. In de komende weken ontmoeten we Minister Crevits en we verwachten ook een eerste gesprek met Minister Vandenbroucke.

Ten laatste in april evalueren we waar staan. Stellen we vast dat de gesprekken niet snel genoeg gaan? Dan komen we samen terug op straat, en dwingen we veranderingen af!

#vollenbakvooruit