ACV Puls geeft ministers een symbolische zorgbooster

20230516zorgbooster

(Bekijk hierboven enkele foto's van de actie.)

Op dinsdag 16 mei voerden enkele tientallen militanten uit zorg, welzijn en cultuur actie aan de kabinetten van de ministers Crevits en Vandenbroucke. Op symbolische wijze kregen de voor de non-profit bevoegde ministers een zorgbooster, die hen moet helpen om snel werk te maken van een toekomstplan voor zorg, welzijn en cultuur.

De vergrijzing van onze bevolking én van het zorgpersoneel zorgt voor een hoge nood aan bijkomende werknemers. De voorbije jaren werden er al enkele stappen gezet, maar de uitdagingen blijven zeer groot. In alle sectoren van zorg en welzijn heerst hetzelfde probleem: mensen verdrinken in het werk, en het zorg- en welzijnsaanbod staat onder druk. Oplossingen dringen zich op. Er dreigt een vicieuze cirkel van personeelstekort en hoge werkdruk te ontstaan.

Olivier Remy, Algemeen Coördinator ACV Puls Non-Profitsector: “Er moeten nu al stappen gezet worden naar een toekomstplan voor zorg, welzijn en cultuur. ACV Puls wil niet alleen betere lonen maar ook evenwichtige takenpakketten en uurroosters, meer personeel, minder kinderen, patiënten of bewoners per collega, meer werkgeluk en een goede aanpak van burn-out en agressie. Deze dringende noden verdragen geen uitstel.”