(PC318 Gezinszorg): Benzine is even duur voor iedereen!

Verzorgenden en logistieke medewerkers in de gezinszorg doen hun verplaatsingen naar cliënten vaak met de eigen wagen. Hun onkostenvergoeding daarvoor? €0,35/km. Hun collega’s omkadering en directie (en de openbare diensten voor gezinszorg) krijgen €0,42/km voor dezelfde verplaatsingen. Dat verschil is een regelrechte schande.

Dat kaart ACV Puls al meer dan een jaar aan, en minister Crevits en de werkgevers geven ons gelijk.
Maar we verwachten niet alleen woorden, we willen snel daden!

1. De subsidie die de werkgever per kilometer ontvangt wordt geïndexeerd. Daarmee kan de kilometervergoeding nu opgetrokken worden naar €0,38/km. Wij hopen dat de werkgevers daar op onze volgende vergadering (van 21 februari) mee akkoord gaan.
2. Minister Crevits zorgde in 2022 en 2023 voor een bijpassing. Zo kon de vergoeding van €0,35/km opgetrokken worden naar €0,42/km. Jammergenoeg was dat maar tijdelijk: als het van de politiek afhangt zakt onze vergoeding dit jaar terug naar het oude niveau. Laten we dat zomaar gebeuren?

ACV Puls trekt hier de lijn. Wij eisen een gelijke onkostenvergoeding voor iedereen. Daar moet een vaste financiering voor worden voorzien!
In de tussentijd moeten de werkgevers de subsidie die ze hiervoor al krijgen doorstorten aan het personeel. Daar gaan we voor!

Geraakt dit dossier niet rond?
Dan bekijken we samen verdere stappen. Meer info volgt.

Downloads: 

Download hier het pamflet!