Witte rook voor ouderenzorg, reva's, pvt's en beschut wonen! Vlaamse Regering past verschil in eindejaarspremie met de federale sectoren bij!

In 2022 ontvingen werknemers een éénmalige premie van 445 euro bruto (VIA 6 toeslag). Die diende om het verschil met de federale eindejaarspremie dicht te rijden. Het zag er even naar uit dat de toeslag er dit jaar niet zou komen, maar daar kwam door onze actie van 7 december verandering in! Dankzij ACV Puls komt die toeslag er dit jaar opnieuw! Deze bedraagt voor 2023 €454,75 bruto. Zo wordt een onrechtvaardig verschil ook dit jaar weggewerkt en ontvangen alle werknemers ook in 2023 een volwaardige eindejaarspremie.

Elke werknemer uit bovenstaande sectoren heeft recht op deze toeslag. Die wordt ten laatste met het loon van januari betaald. De referteperiode is dezelfde als de eindejaarspremie en voor deeltijdse collega’s gebeurt de berekening volgens je tewerkstellingsbreuk.

En volgend jaar?

Onze vraag aan de Vlaamse Regering blijft: deze VIA 6 toeslag moet vanaf eind 2024 structureel toegevoegd worden aan de eindejaarspremie. We willen niet terug naar een onrechtvaardig verschil!
Wil je graag meer informatie of heb je nog vragen? Je bent van harte welkom bij de ACV Puls afgevaardigden op je werk, of in de ACV Puls secretariaten in de regio’s.

Download hier het pamflet