Zorg en welzijn draaien door: symbolische actie. 3 juli (Leuven) en 4 juli (Genk)

Op 3 en 4 juli voert ACV Puls symbolisch actie in Leuven en in Genk voor meer personeel en betere werkomstandigheden in zorg en welzijn. Terwijl de zomervakantie voor werknemers een periode zou moeten zijn om het wat rustiger aan te doen, is in zorg- en welzijnsvoorzieningen vaak het omgekeerde het geval. Wij willen dat de volgende regering aanzienlijk in deze sectoren investeert.

In de zomervakantie nemen velen hun welverdiend verlof. Iedereen trekt erop uit, vaak richting zonniger oorden. Jammer genoeg is dat voor het personeel van zorg en welzijn de laatste jaren steeds minder evident geworden. Door het personeelstekort moet men in juli en augustus vaak nog harder en flexibeler werken dan gewoonlijk.

Wachten kan niet meer
Niet alleen wil ACV Puls dat zij ook de kans krijgen om hun batterijen op te laden, het wil dat ze kwaliteitsvol, haalbaar en menselijk kunnen blijven werken. Het memorandum ‘Wachten kan niet meer,’ dat we dit voorjaar lanceerden bevat acht concrete voorstellen om dat mogelijk te maken.
.

Om onze verwachtingen kracht bij te zetten voeren we deze zomer symbolisch actie in enkele grote steden en gaan werknemers uit zorg en welzijn met hun collega’s uit andere sectoren in gesprek.

Tomas Borremans (ACV Puls): deze week komen wij op straat om aandacht te vragen voor het personeelstekort in zorg en welzijn. We willen niet alleen met mensen in gesprek gaan, maar ook het belang blijven onderstrepen van nieuwe regeringen die zorg en welzijn genegen zijn.

Praktisch
We organiseren een zomerse infostand waar we met voorbijgangers in gesprek gaan: we wensen hen een fijne vakantie en maken de link met het werk in de non-profit dat nooit stopt. In de stand zal ook een rad van fortuin te vinden zijn, met de verschillende vragen die we hebben aan de volgende regeringen. Passanten mogen ons laten weten wat ze het personeel van zorg en welzijn toewensen en kunnen ook prijzen winnen.

  • Op 3 juli kan je ons terugvinden in de namiddag op het Ladeuzeplein in Leuven.
  • Op 4 juli kan je ons in de voormiddag terugvinden op de donderdagmarkt in Genk.